HAUSER d.o.o. Mionica Centar bb. 76250 Gradačac, www.hauser.ba   hauser.alati@gmail.comtel: 060-325-8332 , 060-325-8348

  RASOR Mašine za krojenje

Mašine za proizvodnju madraca i namještaja

Automatski ventil za vremensko zatvaranje protoka zraka Art#11263


Uobičajeno je da svaki sistem za dovod zraka, odnosno linija za zrak ima gubitke, na spojevima,na crijevima, brzim spojkama, navojima, i slično, zbog kojih u vrijeme dok se kompresor ne koristi, npr. u toku noći, vikendom, za vrijeme praznika, i slično boca kompresora, odnosno spremnik za komprimirani zrak isprazni, tako da ga kompresor sa svakim novim radnim danom mora iznova puniti i stvarati odgovarajuću akumulaciju komprimiranog zraka a što dovodi do bespotrebnog povećanja troškova za električnu energiju.

Ako uzmemo u obzir da u jednom mjesecu imamo oko 25 radnih dana, kompresor će nepotrebno puniti spremnik 25 puta, ili oko 300 puta u toku godine. Znači, elektro-motor koji pokreće vaš kompresor, nepotrebno će raditi oko 150 - 200 sati svake godine, a koliko će novca nepotrebno potrošiti , možete sami izračunati u zavisnosti od tog a koje snage su elektro-motori na vašim kompresorima.


Automatski ventil za vremensko zatvaranje je idelno rješenje, namontiran na izlazu iz boce kompresora, ispred svih potrošača i spojeva na kojima postoji mogućnost gubitaka, otvara i zatvara protok po vašim postavkama, odnosno otvara protok zraka prije početka rada i zatvara protok zraka u liniju, po završetku rada te tako zrak zadržava u spremniku u toku neradnih sati.


Art# 11263


Cijena = 890,00 KM + pdv

 Komplet kuplunga i šelni za   crijevo unutr. promjera 6 mm             Art# Z130.60B

                 KM + pdv